Регистър на транспорта

СОМАТ АД, Град София - История

автомобилни превози

автомобилни превози, спедиция, сомат ад, сервизна дейност, продажба на употребявани автомобили, превози с цистерни, комбинирани превози, извънгабаритни товари, дистрибуция, вътрешна логистика, товари под температурен режим

СОМАТ АД
История

СОМАТ АД

СОМАТ е фирма с дългогодишна история, която започва през 1960 година, когато съществуващите по това време в България четири предприятия за вътрешна и международна транспортна дейност се обединяват в ДАП - Международни Превози.


Фирмата започва разитието на дейността си със сто автомобила Волво. За да отговори на изисквания на висококонкурентния международен пазар за автомобилни превози, компанията е реорганизирана многократно.

 

През 1966 година в състава на фирмата се включва товарният клон на ДАП - София, а три години по - късно към автопарка и се прибавя и този на Тексим. Така през 1969 година общият брой автомобили на СОМАТ достига 1250.

 

Паралелно с увеличаване на автомобилния парк, настъпват и редица промени, даващи възможност на фирмата да се утвърди като основен участник не само на българския, но и на европейския и близкоизточния пазар на транспортни услуги.

 

СОМАТ разширява и спектъра от предлагани услуги - освен превози на български и чужди товари, предлага митнически услуги и ремонт на собствени автомобили и агрегати в страната и чужбина. Това безспорно допринася за подобряване на качеството на предоставяните услуги, като позволява бързо реагиране на всеки един проблем, възникнал в процеса на превозване на товари, покривани от СОМАТ.

 

През 1989 година предприятието е преструктурирано в акционерно дружество.


Сътрудничеството между СОМАТ и Вили Бетц започва през 60-те години на двадесети век, когато двете фирми реализират съвместно превози, черпейки опит и ноу - хау една от друга. Използвайки добре развитата мрежа на СОМАТ в района на Близкия Изток, Вили Бец съумява да организира огромен обем превози към този труднодостъпен регион.

 

Деветдесетте години на двадесети век откриват нови възможности за взаимни проекти и превози до Централна и Източна Европа, където СОМАТ е безспорен лидер.

 

През 1989 година СОМАТ АД е обявено за приватизация и така през 1994 година Вили Бетц придобива 55% от Сомат, а през 1997 година - още 38%.

 

Така СОМАТ става важна част от най-голямата компания за транспортни и логистични услуги в Европа. Съчетавайки натрупания десетилетия наред опит с този на своя западноевропейски партньор, фирмата вече предлага не само голям обем и разнообразие на транспортните и логистични услуги, но и оптимално съотношение между цена и качество, което затвърждава позициите и на лидер в Европа.


СОМАТ АД се наложи, като една от най - модерните и иновативни фирми в Европа, която предлага на своите клиенти комплексни услуги с доказано качество.


Авто паркът на СОМАТ е съставен от автомобили на средна възраст две години, които отговарят на екологичните изисквания на стандартите Евро 3 – Евро 5. Всички камиони са оборудвани със сателитна комуникационна система, която позволява постоянна проследимост на товарите и двупосочна връзка с водачите в 24-часов on-line режим, което гарантира сигурността и надеждността на превозите.


За утвърждаването на компанията като водещ превозвач в Европа изключителен принос имат неговите служители - екип от над 3000 души, отлични професионлисти с богат опит. СОМАТ постави началото на уникална транспортна култура, която десетилетия наред крепи имиджа на българските шофьори като едни от най - добрите в Европа.

 

Контакти

Къща Данината къща

Телефон: 029356304, 029356279
Факс: 029743114
Интернет сайт: www.somat-sofia.com

Галерия

Още Транспортни фирми в Община Столична

Трансленд ООД

Трансленд ООД, София

ТРАНСЛЕНД ООД е българска фирма, специализирана в областта на международните превози. Централният офис на фирмата е в София, с представителства в градовете Варна и Пловдив. Свои пред

Регистър на транспорта

АУТОПАРК - КОЛИ ПОД НАЕМ, София

АУТОПАРК - КОЛИ ПОД НАЕМ е фирма със седалище град Сифия. Развива дейност в областта на авто услугите. АУТОПАРК предлага удобство и сигурност при наемане на кола, за да пътува

ДЕЛАМОД БЪЛГАРИЯ

ДЕЛАМОД БЪЛГАРИЯ, София

Delamode Bulgaria е фирма за международна спедиция (комплектни и групажни товари), която предлага на своите клиенти професионално обслужване и всякакъв вид превоз на стоки: • Международен

ДСВ РОУД

ДСВ РОУД, София

DSV ROAD Ltd. / ДСВ РОУД ЕООД е част от международната логистична група DSV, създадена чрез сливането на DFDS Transport - Дания и Royal Frans Maas - Холандия. Създадена през

Регистър на транспорта

ХЕРМЕС ИНТЕРНАЦИОНАЛ ЕООД, София

ХЕРМЕС ИНТЕРНАЦИОНАЛ ЕООД е фирма със седалище град София, бул. Македония № 30. Развива своята дейност в областта на транспорта и спедицията. Фирмата е с дългогодишен опит, занимав

ТАНИ 97 ООД

ТАНИ 97 ООД, София

Rent a car - резервационна система за коли под наем в цяла България:Търсите Автомобили под наем в БългарияОфисите ни са отворени всеки ден от 09:00 до 18:00 ч. Най-голямата резервационна &nbs

ПОЛИ-БЕРШ ЕООД

ПОЛИ-БЕРШ ЕООД, София

ПОЛИ - БЕРШ ЕООД е създадена през 1994 година със седалище град София, кв. Горна Баня, ул. Подлозище № 22. Развива своята дейност в областта на транспорта и спедицията. Извършва пр